Åldersgränser...

Varför finns det en massa åldersgränser på nästintill allt här i världen ? Till exempel om man vill bo själv, man måste va 18 för att få och kunna göra det, eller så måste ens föräldrar betala för allting om man inte har något jobb, vilket kan vara ganska svårt att skaffa om man bara är 17 år och går i skolan tills klockan fyra på dagen... 
 
Det finns ju faktiskt människor som inte klarar av att bo tillsammans med sin familj, jag klarar iallafall inte av att bo med min familj av olika anledningar. 
 
Och spel och filmer, där finns det också åldersgränser! Visst, man kanske inte bör kolla på en skräckfilm innan man är 12 år, men det finns inte så många barn som vill kolla på skräck heller. Porrfilmer bör man ju inte heller kolla på förrän man förstår vad det är för något, och innan man är byxmyndig, men jag tycker ändå att man väljer själv när det är läge att hålla på med sånt. 
 
Alla är ju olika. Det finns 10 åringar som är mer macho än 30 åringar och som klarar av att kolla på skräck och våld utan att drömma mardrömmar, sen finns det 40 åringar som kan tycka att det är avskyvärt med pornografi medans en 15 åring kan tycka att det är "bra". 
 
jag vet om att man anses vara "vuxen" när man är 18 år och att man tar mer ansvar och sånt då, men det finns 50 åringar som fortfarande inte vet hur man tvättar och håller det rent hemma. 
 
när när man lärt sig att ta hand om sig själv och kan ta ansvar, då är man vuxen enligt mig !

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0